Loggen.

Loggen in het veld.

Je hebt dus de cache gevonden en je naam en datum in het logboekje of logrol gezet.
Misschien heb je zelfs een klein verhaaltje in het logboekje geschreven. Ook kun je aangeven of je TB's of coinshebt geruild. Kijk ter plaatse ook even of de cache lokatie nog in orde is. Misschien kun je wat zand weghalen uit de behuizing waardoor een deksel beter sluit. Laat hem weer netjes achter.

Inhoud van de cache.
Naast het logboek/logrol zitten er misschien ook ruilartikelen in. De bedoeling hiervan is dat je hiermee kunt ruilen. Neem gerust iets mee maar leg ook iets terug van minstens gelijke waarde.
Misschien zitten er ook Trackables in (Coins of TB's). Deze kun je meenemen, loggen een weer in een volgende cache deponeren. Als hij nog niet "gedropt" is in de cahe waar je hem vond, wacht dan even toto de vorige cacher hem netjes administratief kan afwerken. Dus niet "Grabben"op de logpagina van de trackable.

 

Loggen op de cachepagina

Didn't find it.
Veel cachers loggen alleen maar als ze de cache gevonden hebben. Ook het loggen van een DNF (Did not find) is voor de CO (Cache Owner) belangrijke informatie. Misschien is de cache geript. Ook kan het een indicatie zijn dat er één of ander moet worden aangepast.

Found it
Gevonden! Ja helaas zie je alleen dit ook wel eens in een logje staan. Da's wel jammer.
Juist de feedback die de CO via de logjes krijgt zijn leuk om te lezen en geven ook stimulans en waardering voor het werk wat hij/zij erin gestoken heeft.
Natuurlijk is er verschil tussen een eenvoudige Traditional cache of een ingewikkelde multie van 6km.
Hoewel een traditional ook de nodige avonturen kan opleveren natuurlijk.
Probeer in het logje de ervaring, sfeer van de cachetocht weer te geven. Plaats er een leuke foto bij indien dat zo uitkomt. Let er wel op dat je niet per ongeluk informatie weggeeft "spoileren" over de wp's. Maar een (verscholen) tip voor de volgende cachers moet kunnen. Ook kun je wat info kwijt over de conditie van de cache of dat het logboekje volraakt, nat is e.d. Daar kan de CO zijn voordeel mee doen en eventueel onderhoud plannen.

Kritiek.
Natuurlijk kan iedereen wel eens kritiek hebben over een cache of de opdrachten.
Deze kun je misschien beter niet in een log zetten maar via een berichtje aan de CO kenbaar maken.
Bedenk wel dat het allemaal vrijwilligerswerk is en er veel tijd in zit.
En, zoals een goede cachemaat van me altijd zegt: "De CO heeft altijd gelijk".

Foto's plaatsen.
Na het plaatsen van je logje heb je nog de mogelijkheid om eventueel enkele foto's bij je logje te plaatsen.
Altijd leuk voor de CO. Als je foto's maakt met een GSM odf camera met GPS, zorg dan dat je deze GPS functie even uitzet. Anders is het mogelijk om de coördinaten uit de (verborgen) gegevens van de foto te halen.
Dat zou jammer zijn als je op deze manier onbedoeld zou "spoileren".